Vi bygger nät som lever upp till olika myndighetskrav

Vår filosofi går ut på att kunden alltid ska äga sin egen infrastruktur för att skydda mot intrång och avbrott. Det är ett absolut krav i dag när många verksamhetskritiska processer är uppkopplade via publika nätverk och därmed öppna för intrång och störningar. Det är viktigare än någonsin att äga sin egen infrastruktur för att få maximal IT- säkerhet.

Säkra nät är avskilda nät

Vår filosofi går ut på att kunden alltid ska äga sin egen infrastruktur i syfte att skydda mot intrång och avbrott. Vi menar att säkra nät är avskilda nät. Vi bygger radionät med hög driftsäkerhet och lång livslängd, vi bygger radionät som är framtidssäkra och kostnadseffektiva. Vi bygger säkra nät med egen infrastruktur för samhällskritiska verksamheter. Vi bygger nät som lever upp till myndighetskrav från Livsmedelverket, MSB, FRA och FOI.

Modern radiokommunikation är starkare, snabbare och säkrare än någonsin. Därför spelar det ingen roll om det handlar om korta eller långa avstånd, små eller stora ytor, lite eller mycket data. Oavsett förutsättningar ser vi till att bygga en infrastruktur som är exakt anpassat efter olika kundbehov.

Hybridnät med mikrovågslänk som redundans

Att äga sin egen infrastruktur genom att satsa på ett säkert radionät är ett enkelt och effektiv sätt att minimera risken för störningar. Vi har lång erfarenhet av att bygga hybridnät för olika verksamheter, det vill säga dubbelriktad radiokommunikation för olika typer av automation samt mätning av t ex vatten, värme, el och larmsystem. Allt fler kompletterar dessutom kommunens fiberanslutningar med mikrovågslänkar som redundans eller som alternativ där det saknas fiberuppkoppling.

Stort nätverk

Genom åren har vi byggt upp ett stort nätverk av olika samarbetspartners som var och en tillhör eliten inom sitt verksamhetsområde. Vid behov kan vi sätta ihop ett handplockat lag som kan ta sig an stora och komplexa uppdrag.

Medlem i branschorganisationer

Tillsammans med andra aktörer bildade vi branschorganisationen Föreningen trådlös bredbandsinfrastruktur (Ftbi). Syftet är att öka kunskapen om samhällsnyttan samt de tekniska- och ekonomiska fördelarna med den nya generationens trådlösa infrastruktur. Ftbi är öppen för nya medlemmar. Dessutom är vi medlemmar i Näringslivets Säkerhetsdelegation (NSD) och Instrumenttekniska föreningen (itf).

Sidor vi gillar

Vi är inte ensamma om att vilja snabba på utbyggnaden av bredband på lands- och glesbygden. Gå gärna in och ta del av vad andra aktörer tycker och tänker i ämnet.

omoss-pagepic

Mikrovågslänk snabbar på bredbandsutbyggnaden

Via den nya generationen mikrovågslänk kan alla som bor och verkar på landsbygden få lika bra bredbandsuppkoppling som i storstäderna. På så vis minskar den digitala klyftan och gör det möjligt för alla i hela landet att ta del av den digitala välfärden.