IP-radio Aprisa

Många verksamhetskritiska processer är uppkopplade via delade nätverk och därmed öppna för främmande intrång och störningar. I dag är det därför viktigare än någonsin att äga sin egen infrastruktur för att få maximal IT- och driftsäkerhet.

Kolla in marknadens smartaste IP-radio

Aprisa är en IP-radio för en ny tid. Till skillnad från andra fabrikat är den utvecklad i en IP-miljö med allt vad det innebär av smarta funktioner och prestanda. Men för att möta varierande kundbehov fungerar den lika bra med äldre plattformar. Aprisa är utmärkt när du har behov av att uppgradera ditt befintliga radionät. Kolla in vår film här.

Aprisa är ett komplett radiomodem för både IP,- seriell och I/O-kommunikation. Den kraftfulla enheten har en rad smarta funktioner som ger ett pålitligt, effektivt och framtidssäkert radionät. Aprisa har allt som behövs för att minimera risken för olika cyberattacker. I dag och i framtiden.

IT-säkerhet

Säkerhetsapplikationerna är inbyggda från början. Aprisa erbjuder så mycket mer än kryptering, autentisering och filtrering på alla nivåer (L1-L7) för att skydda ditt system.

Driftsäkerhet

Driftsäkerhet innebär många saker och vi kombinerar dem alla. Inbyggd redundans genom automatisk switch-funktion mellan två enheter vid avbrott. Robust design gör att den tål hårda tag och stötar. Passar i alla miljöer och klarar temperaturer mellan -40 grader C upp till +70 grader C. Säkerheten omfattar allt från nyckelfunktioner som minimerar attackytor till rekommendationer och världsstandarder.

Framtidssäker

Valbart antal portar, seriella och nätverk, innebäratt Aprisa klarar av både dåtida och framtida kommunikationskrav i takt med att IP tar över. Olika protokoll, seriella som IP, fungerar sömlöst tillsammans – alla portar och olika protokoll kan vara aktiva samtidigt.

Flexibilitet

En och samma Aprisa kan vara basstation, understation, repeater eller gateway. Omkonfigurering i realtid är möjligt, lönsamt och minimerar behovet av olika reservdelar.

Licensierade frekvensband

Det handlar om kritisk infrastruktur – därför är licensierade frekvenser ett krav för att säkerställa kvaliteten på kommunikationen. Aprisa använder licensierade frekvenser och är certifierade för användning i ETSI-regionen.

Total kontroll

Det är ditt nätverk, med Aprisa äger du och kan flexibelt designa ditt kommunikationsnät. Du har total kontroll över alla delar av nätverket och behöver inte vara beroende av tredje part för daglig drift och funktion. Valet är ditt.

Användarvänlig

Aprisa använder endast en webbläsare för konfiguration av inställningar och parametrar över HTTPS. Aprisa kan konfigureras och styras lokalt samt via fjärr från SCADA med hjälp av till exempel SNMP. Det går att visualisera, övervaka och proaktivt sköta ett nätverk med Aprisor tillsammans med annan utrustning i ditt SCADA-nätverk.