Mikrovågslänkar – perfekt som komplement till fiber

Vi har lång erfarenhet av att bygga säkra nät med mikrovågslänkar. Allt fler kompletterar sina fiberanslutningar med mikrovågslänkar som redundans eller som alternativ där det saknas fiberuppkoppling. Vi har ett långvarigt samarbete med NEC, världsledande tillverkare av mikrovågslänkar.

Mikrovågslänk är en beprövad teknik där signaler skjuts från punkt till punkt mellan riktade antenner på långa avstånd. Signalerna är robusta oavsett yttre omständigheter. Tack vare länkarnas höga kapacitet är de idealiska som en förlängning av den fasta nätstrukturen. Den nya generationens mikrovågslänk har hög kapacitet, en mycket attraktiv kostnadsbild och kort etableringstid.

För säker redundans och robusta nät

Verksamheter förlitar sig vanligen enbart på en anslutning då det oftast inte finns några alternativ. Är kraven extra höga investerar man i mer fiber, vilket är både dyrt och krävande. Mikrovågslänk är perfekt som redundans eftersom det är en oberoende anslutning som inte kan grävas av. När markfibern går ner tar mikrovågslänken vid. Helt automatiskt om du så vill.

 Bygg ditt eget nät

Mikrovågslänk är perfekt för verksamheter som vill koppla ihop fastigheter, anläggningar och stationer. Viktig driftinformation kan skickas i realtid utan behov av ytterligare abonnemang eller uppkopplingar.