Robusta lösningar för samhällskritiska verksamheter.

Samhällsviktiga verksamheter som producenter och distributörer av vatten, värme och el är beroende av en robust infrastruktur för att minimera risken för störningar och avbrott.

Tre produktområden, massor av smarta kommunikationslösningar

Våra kommunikationslösningar innehåller olika tekniker och oavsett kommunikationsbehov kan vi alltid leverera en helhet inom systemuppbyggnad. Bland produktgrupperna finns egenutvecklade I/O-system, IP-modem, nätverksutrustning för IP-trafik och nya generationens mikrovågslänk. Självklart har vi även specialutrustning inom mast-, antenn- och signalsystem.

Mikrovågslänk för robusta nät och säker redundans

Allt fler kompletterar kommunens fiberanslutningar med mikrovågslänkar där det saknas uppkoppling eller när man vill bygga ett eget säkert nät då den befintliga utrustningen inte lever upp till högt ställda säkerhetskrav. Mikrovågslänkar är professionell utrustning som bl a används till drift av mobilnät samt radio- och TV-distribution som ställer mycket höga krav på tillgänglighet och driftsäkerhet. Mikrovågslänkarna använder Ethernet- eller fibergränssnitt. Det innebär att befintlig fiber kan kopplas in till mikrovågslänken, för att sedan ”plockas” ut på andra sidan.

Tekniken kan användas som primär dataförbindelse mellan två olika platser eller som redundant förbindelse för att säkerställa kommunikationen mellan systemets servrar om kommunens fibernät inte fungerar.

All radioutrustning arbetar med full duplex och <1 ms i latens/svarstid. Hastigheterna är från 100 Mbps till flertal Gbps och kan senare uppdateras efter behov med licenser. Utrustningen är också mycket lämplig för tekniska systemapplikationer som passagesystem, övervakningskameror, automation, larmsystem, informationssystem och annan nätverksansluten utrustning. Tekniken ska inte på något sätt, likställas, jämföras eller förväxlas med traditionell WiFi eller RadioLan-utrustning.

IP-radio Aprisa

Vi är glada över att 4RF från Nya Zeeland valde oss som distributör av Aprisa, en komplett plattform för både TCP/IP och seriell kommunikation. De kraftfulla enheterna har en rad smarta funktioner som ger en flexibel och framtidssäker plattform. Vi vågar lova att Aprisa snabbt blir en integrerad och långsiktig del av ditt SCADA-nätverk.

Vår egenutvecklade I/O-serie

I/O-kommunikation för övervakning, styrning, mätvärden, larm och puls.

Falsk blygsamhet är inget för oss.

Vi är grymma på att bygga säker infrastruktur för samhällskritiska verksamheter.